Fotografie cursus deel 1

Met de komst van digitale camera’s is het maken van foto’s een stuk eenvoudiger geworden. Zet hem op de automatische stand en je hoeft alleen nog maar op het knopje te drukken. Lekker makkelijk, maar erg bijzondere foto’s levert het niet op. Een kind kan de was doen, maar jouw foto is er een van duizend in een dozijn. Dat kan een stuk creatiever! De oplossing: leer je camera kennen. Hij kan veel meer als je hem van de automatische stand afhaalt. Als je alle opties van je camera leert kennen, opent zich een wereld aan mogelijkheden voor je lens.

Tijdens deze fotografiecursus voor beginners in Sittard Limburg leer ik je onder andere wat deze instellingen zijn en hoe je ze juist moet gebruiken. Je maakt kennis met de verschillende basiselementen van de digitale fotografie.

Ben je al op de hoogte van de basiselementen of heb je deze fotografiecursus deel 1 al gevolgd? Dan is er de fotografiecursus deel 2.

Indien je alles op je eigen tempo wilt leren of als de geplande data voor de groepscursussen niet uitkomen kun je deze groepscursus ook als een privécursus komen volgen.

Wat leer ik jou allemaal tijdens deze cursus?

 • Het verschil tussen een compactcamera en een spiegelreflexcamera
 • Aanschaf van een (spiegelreflex)camera
 • Anatomie van een spiegelreflexcamera
 • De sensor: Wat is het, waarvoor dient het en waarom is het zo belangrijk?
 • Hoeveel megapixels heb je nu echt nodig?
 • De basis van een goede foto
 • Alles over geheugenkaarten
 • De voor- en nadelen van vaste lenzen en zoomlenzen
 • Wat is de maximale diafragma opening?
 • Belichtingscorrectie deel 1
 • Scherptediepte deel 1
 • Scherpstellen deel 1
 • Diafragma, sluitertijd en ISO-waarde deel 1
 • Fotograferen in de P-, A(v)– en S/Tv-stand
 • Wat is Live view en hoe dit te gebruiken?
 • Wat is VR (bij Nikon camera’s) en IS (bij Canon camera’s)?
 • Compositie, ritme, diepte, kikvorst- en vogelperspectief
0Dagen0Uren0Minuten0Seconden
TOT DE EERSTVOLGENDE FOTOGRAFIECURSUS DEEL 1

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik meedoen?

Zin gekregen? Afhankelijk van de beschikbaarheid kun je de hele groepscursus in één keer volgen op een zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur of je volgt hem op 2 doordeweekse avonden van 19.00 tot 22.00 uur.

Voor de volgende data is het nog mogelijk je in te schrijven:
(Let op: Als je op één van de onderstaande data klikt word je verwezen naar het Facebook-evenement van deze cursus. Je kunt hier aangeven dat je wilt deelnemen. Echter, dit is niet voldoende!

Je plaats wordt pas gereserveerd op het moment dat je op de overzichtspagina van de cursussen gekozen hebt voor een combinatiepakket of één losse groepscursus. Vervolgens kun je daar aangeven aan welke groepscursus(sen) je wilt deelnemen.

Is de gewenste datum vol of kun je op geen van de bovenstaande datums? ‘Like’ dan mijn Facebook-pagina en zodra er nieuwe datums beschikbaar zijn krijg je hiervan een melding en kun je je direct inschrijven. Ik kan je ook op de wachtlijst plaatsen zodat je toch kunt deelnemen zodra er iemand afvalt. Dit kun je aan me doorgeven via het contactformulier. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze groepscursus als privécursus te volgen.

Heb ik voorkennis nodig om aan deze cursus deel te nemen?

Eigenlijk helemaal niet. Ik heb deze cursus speciaal opgezet voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met fotograferen.

Heb je wel al meer ervaring met fotograferen en vraag je je af of deze cursus geschikt is voor jou, of dat je beter direct kunt instromen bij de fotografiecursus deel 2? Check dan even het ‘Wat leer ik jou allemaal tijdens deze cursus’-lijstje op deze pagina en stel jezelf de vraag of je deze onderdelen allemaal begrijpt. Bij twijfel neem je het beste even contact met mij op.

Wat heb ik aan apparatuur nodig om aan deze groepscursus deel te nemen?

Een digitale spiegelreflex- of compactcamera waarop de sluitertijd en het diafragma handmatig ingesteld kunnen worden. Als je niet zeker weet of je camera voldoet aan deze eisen kun je altijd contact met mij opnemen, zodat ik het voor je kan uitzoeken.

Ik wil een fotocamera gaan aanschaffen, maar heb er nog geen. Kan ik toch deelnemen?

Ja, het is namelijk ook mogelijk om mijn reservecamera te gebruiken. Tijdens de groepscursus komen veel tips aan bod over waar je op moet letten bij de aanschaf van een digitale spiegelreflex- of compactcamera. Deze info kun je gebruiken om een betere keuze in de winkel te maken.

Wat zijn de kosten?

Je kunt ervoor kiezen om deze groepscursus los te volgen of als onderdeel van een combinatiepakket. De prijs om deze groepscursus los te volgen is 110 euro en de prijs in een combinatiepakket is afhankelijk van het gekozen pakket. Je voldoet het bedrag via een bankoverschrijving of je betaalt met een cadeaubon. Bij de reservering wordt dit allemaal duidelijk uitgelegd.

Bij elke groepscursus zit koffie, thee, fris, koekjes (en lunch op zaterdag) inbegrepen.

Hoe kan ik een plekje reserveren?

Je kunt een plekje reserveren door op de overzichtspagina van de cursussen te kiezen voor een combinatiepakket of één losse groepscursus. Vervolgens kun je daar aangeven aan welke groepscursus(sen) je wilt deelnemen.

Waar vindt deze groepscursus plaats?

Ik geef alle cursussen in mijn fotostudio aan de Rijksweg Noord 281 in Sittard. Klik hier voor een routebeschrijving.

Kun ik deze fotografiecursus ook cadeau doen?

Jazeker! En een fotografiecursus is niet alleen een origineel cadeau, maar ook zeer leerzaam. Neem een kijkje bij de cadeaubonnen voor meer informatie.

Bestaan er ook combinatiepakketten met andere groepscursussen?

Jip. En indien je hiervoor kiest krijg je minimaal 20 euro korting! Kijk voor meer informatie op de overzichtspagina van de cursussen.

Kan ik deze groepscursus opgeven als zakelijke kostenpost?

Ja, dat kan zeker. Indien gewenst kan ik de factuur voor de groeps- of privécursus op een specifieke bedrijfsnaam zetten en als pdf-bestand aanleveren zodat deze als zakelijke kostenpost ingeboekt kan worden. Je kunt dit aangeven bij de inschrijving. Ook het besteden van een persoonlijk budget dat bij sommige bedrijven afgegeven wordt is mogelijk.

Wat als ik na inschrijving door omstandigheden toch niet kan komen?

Het kan altijd voorkomen dat je door ziekte of andere onvoorziene omstandigheden toch niet kunt deelnemen aan een gereserveerde groepscursus. Zolang je je minimaal 3 weken van tevoren afmeld staat het je vrij om een andere beschikbare datum uit te kiezen. Bij een afmelding korter dan 3 weken is dit helaas niet mogelijk. Ik kijk in dat geval of er bij een volgende cursusdatum van dezelfde cursus een week van tevoren nog een plekje vrij is. Hier mag je dan kosteloos aan deelnemen.

Een andere optie is om de deelname op de eigenlijke cursusdatum geheel kosteloos over te dragen aan iemand anders. Als je kiest voor deze optie maakt het niet uit wanneer dit wordt doorgegeven.

Kan ik deze groepscursus ook als privécursus/individuele cursus volgen?

Ja, dat is ook mogelijk. Ik noem dat de ‘groepscursus als privécursus’. Klik op de knop hieronder voor meer info.