Koninklijke Marechaussee in pop-art stijl

Af en toe komt er zo een interessant project voorbij dat ik het wel moet posten. En laat dit nu ook het geval zijn bij deze opdracht voor de Koninklijke Marechaussee. Sinds kort heeft de brigade Limburg Zuid namelijk een nieuw pand bij Maastricht-Aachen airport en daarom werd ik gevraagd om de kantoren en vergaderruimtes te voorzien van een aantal creatief bewerkte foto’s. Op deze te bewerken foto’s zouden voornamelijk de diverse werkzaamheden te zien zijn die de Koninklijke Marechaussee uitvoert.

Ik heb de foto’s aangeleverd gekregen (zie bronvermelding) en na overleg met de opdrachtgever besloten om de Andy Warhol pop-art stijl en de campagneposter van Barrack Obama gemaakt door kunstenaar Shepard Fairey als inspiratiebron te gebruiken voor deze opdracht. Uiteindelijk heb ik alleen de kleuren van de Koninklijke Marechaussee gebruikt, blauw en oranje om zo een herkenbaar geheel te creëren.

Deze opdracht resulteerde in 56 geborstelde aluminiumprints gekozen uit mijn aanbod aan wanddecoratie. In deze blog-post vind je 8 van mijn favorieten.

Bronvermelding:  (Mediacentrum Defensie (MCD). Info: mcd@mindef.nl)