• Hallo, ik ben Eric.

    Ik ben fotograaf, vormgever & ik geef cursussen!

    Meer informatie

Welkom bij Eric Smeets – Fotografie

Leuk dat je komt kijken. Ik wil je graag iets meer vertellen over mij en mijn fotografiebedrijf.

Mijn naam is Eric Smeets en na het behalen van mijn Havo-diploma ben ik begonnen aan een opleiding technische informatica aan de Hoge school Zuyd te Heerlen. Ik merkte echter al vrij snel dat deze opleiding voor mij veel te theoretisch was en me niet de creativiteit gaf die ik gehoopt had. Daarom besloot ik al in de eerste helft van de propedeuse om hiermee te stoppen en een interessante invulling te zoeken om het schooljaar af te maken. Die vond ik bij een fotograaf in Stein, waar ik kennis maakte met het fotobewerkingsprogramma Photoshop (destijds versie 5.0). Daar leerde ik mijn eerste kunstjes met dit geweldige stukje software.

Een jaar later begon ik aan de Eindhovense School met de opleiding Multimedia Vormgeven.

Op deze school kregen we een zeer breed repertoire van creatieve vakken voorgeschoteld zoals grafische vormgeving, video, geluid, animatie, programmeren, tekenen en fotografie.

En vooral fotografie vond ik erg interessant. Ik wist dan ook dat ik hier verder mee wilde en na het afronden van deze opleiding in 2005 was ik volgens de Belgische richtlijnen bevoegd om te beginnen aan mijn masteropleiding fotografie aan de LUCA School of Arts, campus C-mine te Genk. Dat was tevens het jaar dat ik Eric Smeets – Fotografie bij de Kamer van Koophandel heb ingeschreven. Ik was er toen al zeker van dat ik tijdens en na deze opleiding als zelfstandig fotograaf aan de slag wou gaan. In 2009 rondde ik met onderscheiding deze opleiding af en vanaf dat moment mocht ik me (met trots moet ik wel zeggen) een Master of Arts noemen.

Mijn masterstage liep ik bij de bekende Antwerpse architectuurfotograaf Toon Grobet. Hier werd de basis gelegd voor één van mijn fotografie specialisaties, namelijk architectuurfotografie.

Architectuur fotografie

Nog niet klaar met studeren

Na het voltooien van mijn opleiding in Genk wou ik graag nog één ding doen alvorens ik fulltime aan het werk zou gaan, namelijk het volgen van een specifieke lerarenopleiding.

Deze opleiding waar ik voornamelijk de didactiek van het lesgeven aangeleerd kreeg, volgde ik aan de Universiteit van Antwerpen.

Vandaar ook dat ik naast zelf fotograferen graag geïnteresseerden het maken van goede foto’s en de fotobewerking in Photoshop bijbreng.

Ik kan je van alles leren!

Fotografie- en Photoshopcursussen

De fotostudio

Van 2010 t/m eind 2014 huurde ik mijn eerste fotostudio op de Middelweg 25D te Beek. In deze ruimte van 37m2 ontving ik al mijn klanten, gaf ik de fotografie- en Photoshopcursussen en werden alle producten netjes gefotografeerd.

Fotostudio-Middelweg-Beek

Als echter op een gegeven moment de cursisten tussen de dozen met daarin de te fotograferen producten moeten gaan zitten, weet je dat het tijd wordt voor iets groters.

En die grotere ruimte vond ik eind 2014 in Sittard. Hier vestigde ik in één van de gebouwen op het voormalig Philips-terrein mijn fotostudio welke zich weer op het industrieterrein Noord te Sittard bevindt. Een plek waar ik tot op heden perfect al mijn werkzaamheden kan uitvoeren!