Bruids fotografie

Selecteer een onderdeel of scroll naar beneden

 • Algemene informatie

  Bruidsfotograaf Eric Smeets is niet gespecialiseerd in saaie bruidsfotografie, maar wel in het maken van grappige, spontane en creatieve bruidsreportages in heel Nederland.

 • Voor de bruiloft

  Voor de bruiloft ontmoeten wij elkaar om jullie wensen door te spreken.

 • Tijdens de bruiloft

  Tijdens de bruiloft zorg ik ervoor dat alle hoogtepunten – groot en klein – vastgelegd worden.

 • Na de bruiloft

  Na afloop van de bruiloft inventariseer ik de foto’s en ga ik deze digitaal nabewerken.

 • Trouwkaarten

  In samenwerking met Belarto, de grootste trouwkaartenfabrikant van Nederland lever ik de allermooiste voor jullie gepersonaliseerde trouwkaarten.

 • Mooie herinneringen

  Naast een sjiek trouwalbum zijn er nog legio andere mogelijkheden om de mooiste dag van jullie leven nooit meer te vergeten.

 • Tarieven en beschikbaarheid

  Het ene bruidspaar is het andere niet. Daarom werk ik met in prijs variërende pakketten, die afhankelijk van de trouwdatum beginnen vanaf  900 euro. En vergeet ook niet te controleren of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum.

Algemene informatie

Bruidsfotograaf Limburg Eric Smeets is niet gespecialiseerd in saaie bruidsfotografie, maar wel in het maken van spontane, kunstzinnige en mooie bruidsreportages in heel Nederland, maar vooral in Limburg en Maastricht.

Bruidsfotografie is een veelzijdige specialisatie: het is reportagefotografie, architectuurfotografie, landschapsfotografie en macrofotografie in één.

Dat maakt elke bruiloft weer een uitdaging die niet alleen veel technisch inzicht en goede apparatuur vereist, maar uiteraard ook mensenkennis.

Daarom is persoonlijke aandacht één van mijn speerpunten. Ik luister als professionele bruidsfotograaf uitgebreid naar jullie wensen, eisen en dromen en bepaal samen met jullie de sfeer van de reportage. Ook kan ik helpen bij het vinden van jullie fotoshootlocatie. Hiervoor heb ik een handige Google Map ontwikkeld, waarop mijn favoriete fotolocaties zichtbaar zijn. Deze geef ik gratis mee aan al mijn klanten.

Voor de bruiloft

Voor de bruiloft ontmoeten wij elkaar om jullie wensen door te spreken. We kunnen de mogelijkheden aan fotoshootlocaties bespreken en eventueel samen de locaties gaan bekijken om inspiratie op te doen voor doordachte foto’s. Tijdens die eerste kennismaking wil ik niet alleen een beter beeld krijgen van jullie wensen, maar ook van jullie zelf. Als we elkaar van tevoren leren kennen, werkt dat op De Dag een stuk prettiger. Mijn ervaring is dan ook, dat een losse en spontane omgang tot de beste foto’s leidt.

Ik probeer daarom altijd een informele en persoonlijke sfeer te creëren.

Zin om veel (en alle) grote bruidsfoto’s te bekijken? Check dan het fotografie portfolio. Of lees gewoon verder op deze pagina, dat mag ook. 😉

Van veel bruiloften maak ik openbare blog-posts waarin een fotoverslag van de hele dag gemaakt wordt. Op de blog vind je dus niet alleen de meer in scène gezette foto’s van de fotoshoot, maar ook de foto’s van het aankleden van de bruid, het ja-woord en de openingsdans. Een aanrader dus als je benieuwd bent hoe een hele fotoreportage eruit ziet:

Tijdens de bruiloft

Tijdens de bruiloft zorg ik ervoor dat alle hoogtepunten – groot en klein – vastgelegd worden. Meestal begin ik met fotograferen bij de bruid thuis, op het moment dat ze bijna klaar is met de make-up en de haren. Dan kan ik daarvan nog een paar mooie foto’s maken en daarna wat shots van het aantrekken van de jurk.

Tijdens mijn studie merkte ik al dat ik een fotograaf ben die niet alleen het kunstzinnige, maar ook het technische gedeelte in een foto heel belangrijk vindt. Ik let op kleine details en probeer deze er tiptop uit te laten zien.

Mijn oog voor detail blijkt onder andere uit de macrofoto’s van de trouwringen. Dit is een van mijn specialisaties, dus ik maak die met de grootste zorg en aandacht.

Gedurende de ceremonie zorg ik er voor, niet opvallend aanwezig te zijn. Door het gebruik van tele-objectieven kan ik van grote afstand haarscherp fotograferen. Daardoor hoef ik nooit in het beeld van jullie gasten te staan. Bovendien is deze techniek ideaal voor spontane, niet-gechoreografeerde foto’s.

Wanneer het tijd is voor de groepsfotosessies zorg ik voor een persoonlijke en humoristische benadering waarmee iedereen zich op zijn gemak voelt.

Originele bedankjes

Zijn jullie op zoek naar een origineel idee voor de bedankjes? Dan kunnen jullie ervoor kiezen om een foto die ik tijdens het huwelijk van jullie gemaakt heb op de trouwdag zelf te te laten drukken als bedankkaartje. Zo krijgt iedere gast een leuk en origineel cadeautje dat ze direct mee naar huis kunnen nemen.

Cheeeeeezzzzz!

Het rode theater fotodoek is een leuke manier om alle gasten op ludieke wijze te fotograferen. Vul de teksten in het gastenboek aan met deze grappige foto’s van jullie bruiloftsgasten. Het is ook mogelijk om ze zelf nog een afdruk mee naar huis te geven met daarop een persoonlijke tekst. Succes gegarandeerd!

Second shooter

Voor het bruidspaar dat echt het maximale eruit wilt halen is er de optie om een second shooter in te huren. Deze tweede professionele fotograaf komt samen met mij jullie trouwdag vastleggen en blijft net zo lang fotograferen als mij. Wat zijn de voordelen van een second shooter?

 • Met een extra fotograaf kun je op 2 plekken tegelijkertijd fotograferen. (1 fotograaf bij de bruid en 1 bij de bruidegom bijvoorbeeld.)
 • Extra portretfoto’s van jullie trouwgasten.
 • Extra detailshots van de dingen die jullie bruiloft uniek maakt.
 • In combinatie met het rode theaterdoek (zie hierboven) kan de second shooter zich bezighouden met de receptiefoto’s terwijl ik de foto’s voor het doek maak.
 • Meer shots uit creatieve hoeken waar normaal gezien geen tijd voor is. (Denk bijvoorbeeld aan een foto in de kerk van bovenaf genomen als de bruid door het middenpad komt aangelopen.)

Na de bruiloft

Na afloop van de bruiloft inventariseer en bewerk ik de foto’s digitaal. Ik verbeter waar nodig het contrast, de verzadiging, de helderheid en eventueel de compositie. De reportagefoto’s krijgen altijd extra aandacht – ik streef er daarbij naar om van elke foto een klein kunstwerk te maken.

Vervolgens worden alle foto’s gepubliceerd in een (met wachtwoord beveiligde) persoonlijke fotogalerij zodat jullie alvast een eerste indruk kunnen krijgen van de trouwfoto’s. De hoge resolutie bestanden ontvangen jullie via mijn WeTransfer kanaal ericsmeets.wetransfer.com of indien gewenst in een gepersonaliseerde USB-box.

Zin om veel (en alle) grote bruidsfoto’s te bekijken? Check dan het fotografie portfolio. Of lees gewoon verder op deze pagina, dat mag ook. 😉

Trouwkaarten voor jullie huwelijk

Ook voor de trouwkaarten kunnen jullie bij mij terecht. In samenwerking met Belarto, de grootste trouwkaartenfabrikant van Nederland lever ik de allermooiste voor jullie gepersonaliseerde trouwkaarten. Behalve jullie eigen tekst en lettertype is het ook mogelijk om een foto op de kaart te plaatsen. Deze foto kan eventueel door mij gemaakt worden bij een pre-weddingshoot en wordt op de kaart gedrukt of geplakt.

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek waarbij ik jullie alles laat zien op het gebied van bruidsfotografie laat ik jullie ook graag alle mogelijke trouwkaarten zien. Hieronder alvast een klein voorproefje:

Zijn jullie alleen op zoek naar een coole trouwkaart, maar niet naar een bruidsfotograaf? Ook dan kunnen jullie bij mij terecht. Neem eens een kijkje op www.belarto.nl/trouwkaarten om de kaarten online te bestellen of maak een vrijblijvende afspraak om ze in het echt te bekijken.

Op de website van Belarto kan de keuze gemaakt worden om de kaarten via de online partner te bestellen in plaats van via een servicepunt zoals Eric Smeets – Fotografie. Dit zou ik jullie echter willen afraden. De kaart wordt dan opgenomen in de grote massa en het aangeven van persoonlijke wensen is bijna niet mogelijk. Verder zijn de totale kosten vrijwel gelijk.

Klik op de onderstaande knop om de prijslijst van de trouwkaarten te bekijken.

Mooie herinneringen aan jullie huwelijk

Het bruidsalbum

Het Portugese bedrijf Koylab staat al meer dan 40 jaar klaar om voor professionele fotografen hoog kwalitatieve en duurzame trouwalbums te creëren. Er is veel mogelijk om ook van jullie trouwalbum er een uit duizenden te maken. Kies uit een uitgebreide arsenaal aan kleuren, formaten en materialen.

De ‘Foto Albums’ hebben volledig platliggende pagina’s en een stevige harde kaft. De voor-, zij- en achterkant van het album wordt volledig bedekt door één of meerdere trouwfoto’s.

Bij de ‘Nubuck Albums’ wordt een type leer gebruikt dat aan de bovenkant licht opgeschuurd wordt en daardoor een fluweelachtige uitstraling krijgt en heerlijk aanvoelt. Kies uit meer dan 15 kleurtinten en plaats, indien gewenst, met een lasering techniek jullie namen op de voorkant.

Willen jullie maximale keuzevrijheid om van jullie trouwalbum ook echt JULLIE trouwalbum te maken? Kies dan voor een ‘Designer Album’ met 4 verschillende types zoals aluminium en acryl en meer dan 100 verschillende kleur- en structuurtinten.

Wanneer jullie van het feest bekomen zijn en het bruidsalbum digitaal vormgegeven is, maken we een afspraak. We lopen samen door de pagina’s heen en waar nodig pas ik het aan. Het album moet jullie hele huwelijk meegaan, dus is het belangrijk dat jullie er helemaal tevreden mee zijn, voordat het gemaakt wordt. Uiteraard adviseer ik jullie tijdens een gratis kennismakingsgesprek graag bij die keuze.

De Palazzo mini-albums

Voor jullie ouders of andere gasten is het mogelijk om een mooi albumpje te laten maken. Het Palazzo album is verkrijgbaar is in 2 formaten (10x10cm en 13x18cm) in de kleur zwart of wit. Dit album biedt plaats aan 12 van de mooiste trouwfoto’s die jullie zelf uitkiezen en ik vervolgens in de fotostudio netjes inplak.

Palazzo ouderalbum bruidsfotograaf Eric Smeets

Persoonlijke fotogalerij

Naast een mooi bruidsalbum krijgen jullie ook een persoonlijke fotogalerij waar alle foto’s te bekijken zijn. Deze fotogalerij is beveiligd met een wachtwoord, zodat jullie zelf in de hand hebben wie de foto’s kan bekijken. Via de galerij kan iedereen met toegang ook foto’s en andere fotoproducten bestellen. Erg handig voor familie en vrienden die verder weg wonen.

Benieuwd hoe een persoonlijke fotogalerij eruit ziet en welke fotoproducten er allemaal te koop zijn? Selecteer dan hieronder de voorbeeldgalerij. Het wachtwoord is voorbeeld. (Alles in kleine letters.) Klik als je het wachtwoord hebt ingevuld rechtsboven in beeld op het winkelwagentje om de webwinkel te openen.

Mobiele app

De PicturePresent app is een superhandige mobiele app beschikbaar in de Apple- en Google Play App stores, waarmee de volledige fotoreportage van jullie bruiloft eenvoudig gedownload en meegenomen kan worden, ook zonder internetverbinding. Zo kan de shoot overal en áltijd bekeken en gedeeld worden met vrienden en familie. Als jullie ervoor kiezen om de dvd te kopen met daarop alle foto’s op de hoogste resolutie krijgen jullie deze mobiele app er gratis bij.

Mobiele app Picture Present

Wanddecoratie

In mijn fotostudio heb ik een hele muur volgehangen met 14 verschillende soorten wanddecoratie. Ik heb gekozen voor materialen zoals acryl, steigerhout, canvas, forex, aluminium, Iced Image, vurenhout enz. Voor elk wat wils dus eigenlijk. Na jullie bruiloft is het dan ook een leuke klus om de perfect bij jullie passende wanddecoratie uit te zoeken.

Tarieven

Het ene bruidspaar is het andere niet. Daarom werk ik met verschillende in prijs variërende foto-pakketten, die beginnen vanaf 900 euro afhankelijk van de trouwdatum. Bij elk pakket is standaard inbegrepen:

 • Het kennismakingsgesprek
 • Minimaal vijf uur fotografietijd op de huwelijksdag
 • Nabewerking van de foto’s
 • Een Google Map met de mooiste fotoshootlocaties van Limburg
 • Eventuele voorbezoeken aan trouwlocaties/fotoshootlocaties
 • Een fotografie-assistent die mij helpt om beter en sneller foto’s te kunnen maken
 • DVD of USB-box met alle foto’s op de hoogste resolutie en/of vormgeving en druk van 1 bruidsalbum van Koylab
  (Er zijn foto-pakketten met alleen de DVD/USB-box en er zijn pakketten die een DVD/USB-box en een bruidsalbum bevatten)
 • Een met wachtwoord beveiligde fotogalerij en webshop op het internet
 • Minimaal 20 euro webshop besteltegoed
 • Geen reiskostenvergoeding tot 15 km (daarna € 0,30 /km <100km en € 0,65 /km >100km)
 • BTW

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerteaanvraag kun je altijd contact met mij opnemen. Natuurlijk ben ik ook telefonisch bereikbaar.

Beschikbaarheid

Het is natuurlijk erg vervelend als ik reeds een andere bruiloft of een andere afspraak heb gepland terwijl jullie graag willen langskomen om de mogelijkheden te bespreken. Bekijk daarom alvast de trouwmaand in de kalender om te verifiëren dat ik op jullie trouwdag nog beschikbaar ben.

EvenementenKalender Eric Smeets - Fotografie

Ervaringen

Ik vind het belangrijk om te weten hoe bruidsparen mij als bruidsfotograaf hebben ervaren. Soms vraag ik ze voor een recensie te schrijven, maar soms komen ze ook spontaan. Op de website van ThePerfectWedding vind je een aantal van deze originele reacties van eerdere bruidsparen.

ThePerfectWedding.nl

Eric Smeets Fotografie 9.8 uit 13 ervaringen